Ποιος να το πιστέψει

06
ΙΟΥΛΙΟΥ
2013

Καλησπέρα σας. Με αφορμή την εύρεση - ανακάλυψη αυτής της ιστοσελίδας, θα ήθελα κι εγώ να παραθέσω τη δική μου ταλαιπωριά με τους δήθεν, σ' αυτή την βιασμένη χώρα.

Όπως άλλοι στην ουρά, έτσι κι εγώ πήγα σαν αθώο παιδάκι που με φωνάξαν να με δούνε επειδή τους άρεσε το βιογραφικό μου. Κι αυτό που θα επακολουθούσε, ποιος να το πιστέψει;

Μπήκα μέσα, κάθησα στην αίθουσα αναμονής και περίμενα καρτερικά τη σειρά μου για να με θαυμάσουν οι ιθύνοντες, λόγω του βιογραφικού μου. Δεν ήμουν ο μόνος στο περίμενε. Ήταν και άλλα αθώα άτομα που περιμέναν το μάννα εξ ουρανού. Καθώς ήρθε η σειρά μου και η γραμματέας εκτύπωνε το βιογραφικό μου κατόπιν προτροπής του υπεύθυνου που θα μου έκανε τη συνέντευξη, παρατήρησα ότι μόνο μια σελίδα βγήκε απο τον εκτυπωτή. Περίεργο, είπα. Το βιογραφικό μου είναι τρείς σελίδες [...]

Μπήκα μέσα, κάθησα και ξεκίναει η διαδικασία. Κουβεντιάσαμε γενικά, με ρώτησε τι γνωρίζω κ.λ.π. Ρωτήθηκα πόσον καιρό ψάχνω δουλειά, τα κλασικά δηλαδη. Τώρα, έρχεται κι αυτό που δεν πίστευα οτι θα συναντούσα στην "προοδευτική" Ελλάντα και που νόμιζα οτι ήταν φαντάσματα του παρελθόντος.

Μπροστά του ο υπεύθυνος είχε τα χαρτιά του, και λογικά είχε και το βιογραφικό μου. Με ρώτησε: εδώ έχω μόνο μία σελίδα απο το βιογραφικό σου, μήπως το έχεις όλοκληρο; Ναι, είπα, χωρίς να ξέρω τι με περίμενε. Του το δίνω μιας και είχα μπόλικα αντίγραφα (πεταμένα λεφτά κατ' εμέ) και μου λέει: Μάλιστα, κύριε τάδε. Αφήνει το αντίγραφο που του έδωσα, και τότε μου έδωσε να καταλάβω πόσο σάπιο είναι το σύστημα ακόμα και ότι το δούλεμα καλά κρατεί.

Σηκώνει το μονόφυλλο αντίγραφο που του εκτύπωσε η γραμματέας. Απο τη μια μεριά έγραφε τα στοιχεία μου, όπως και όλα τα βιογραφικά. Αλλά δεν είναι αυτό το συνταρακτικό. Απλά η πρώτη σελίδα του βιογραφικού μου είχε εκτυπωθει στην πίσω όψη αιτήσεως για να γίνεις μέλος σε κόμμα. Μπορείτε να φανταστείτε ποιο κόμμα είναι τόσο θρασύτατο, ώστε κάποιοι να κάνουν μια τέτοια λάθος κίνηση.
Talaipwrias , 33 χρ. , Αττική
Σχόλια
Κάρτα στοιχείων ανέργου
Φύλο: Άντρας
Ηλικία: 33 χρ.
Επάγγελμα: Άνεργος
Περιοχή: Αττική
Διάστημα ανεργίας

Στοιχεία