Η άτιμη η ελπίδα

02
ΜΑΙΟΥ
2014

Τι σου είναι η άτιμη η ελπίδα...

Έχεις 20 ευρώ όλα κι όλα στο πορτοφόλι σου, κι αν πέσει μια αχτίδα ελπίδας στο μυαλό σου πως τάχα μόλις φτάσεις σπίτι θα σε περιμένουν κάτι λεφτά που είχες δανείσει πριν από τρία χρόνια, όλα γίνονται διαφορετικά.

Όταν δεν έχεις ούτε το λογαριασμό της ΔΕΗ να πληρώσεις και ξαφνικά σκεφτείς πως υπάρχει περίπτωση σε έναν ξεχασμένο λογαριασμό να υπάρχουν 347 ευρώ, τότε αγαπάς όλο τον κόσμο.

Αν σου τηλεφωνήσει η μάνα σου στο τέλος του μήνα και σου ζητήσει να πας στο πατρικό σου σπίτι την επομένη, φαντάζεσαι πως πάλι θα σου σπρώξει ένα κατοστάρικο μπόνους και αλλάζει ακόμα και η φωνή σου στο τηλέφωνο.

Έχεις στείλει 40 βιογραφικά, και όπως επιστρέφεις σπίτι από μια ακόμα αποτυχημένη συνέντευξη, σκέφτεσαι πως θα σε περιμένει τουλάχιστον μια θετική απάντηση. Πως μέσα στη βδομάδα θα κάνεις ακόμα μια συνέντευξη για δουλειά και ίσως, να την πάλι η ελπίδα, αυτή θα είναι και η τυχερή.

Δε ζητάω και κάτι τόσο δύσκολο. Μόνο μια μικρή δόση ελπίδας στην καθημερινή σκοτεινιά της ανεργίας μου. Τόση όση να μπορώ να επιβιώνω.
Μαρία
Σχόλια

Στοιχεία