Ο πόνος με βασανίζει

28
ΜΑΙΟΥ
2014

Ο πόνος στη μέση με βασανίζει, αλλά δεν υπάρχει άλλος να κάνει τις βαριές δουλειές.

Χτες ξεκίνησα να καθαρίζω την αυλή, σκούπισμα τα τσιμέντα, με την αξίνα τα χώματα (2 στρέμματα).

Όταν τέλειωσα η αυλή έμοιαζε παλατάκι, αλλά ξανάπεσα στο κρεβάτι.

Παλιότερα έψαχνα για οτιδήποτε δουλειά, μέχρι και καθαρίστρια, τους έκρυβα το πτυχίο φιλοσοφικής, πλέον όμως δεν μπορώ. Τώρα αυτό που μπορώ είναι να κάνω μεταφράσεις από το σπίτι στο ιντερνέτ.

Κι όμως, η ανεργία για μένα έχει πλανητικό χαρακτήρα.

Έψαξα πάρα μα πάρα πολύ, χωρίς απολύτως κανένα αποτέλεσμα.

Από το 2008 ψάχνω στους κάδους των σκουπιδιών.

Εκτός από την ισχιαλγία, οσφυαλγία έχω και τενοντίτιδες. Ίσως να υπάρχει υποκείμενη ουρική αρθρίτιδα. Όλο λέω να πάω να κάνω μια εξέταση αίματος και ούρων τουλάχιστον, που δεν κοστίζει πολύ, και όλο κάτι προκύπτει.

Όταν είχα ξαναπάει, προ 4ετίας, δεν βρήκαν τίποτε το νοσηρό. Καταλαβαίνεις, αυτές οι γενικές εξετάσεις κοστίζουν 2-3 ευρώ.

Έχω ακόμα μια χρόνια βλεφαρίτιδα, χρειάζομαι υλικά όπως δάκρυα (κοστίζουν 6 ευρώ το πακετάκι) και κάποιο αντιβακτηριδιακό σαπούνι προσώπου. Όμως, απλά πλένομαι με νερό.

Τέλος έχω κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα, μουδιάζει το χέρι μου όταν κοιμάμαι.

Όταν τρώγω σωστά, λαχανικά, φρούτα, ψάρι, αυτό μειώνεται, αλλά πώς να κάνω διατροφή; Tρώγω ό,τι βρω στους κάδους.

Η οσφυαλγία μπορεί να έχει ως αίτιο και τη στενοχώρια. Και το άγχος επιδρά και στα καρδαγγειακά, και με την άνοδο της χοληστερίνης μεταξύ άλλων.

Γι΄αυτό προσπαθώ να χαίρομαι τη ζωή.

Συνέπεσε να είμαι φιλόζωη και φιλότεχνη παιδιόθεν. Όταν μια αδέσποτη γάτα έγκυος αρρωστήσει και εσύ την θεραπεύεις, κατορθώνει να γεννήσει ένα υγιές παχύ γατί και είναι και οι δυο καλά, παίρνεις χαρά.

Όταν κάνεις εγγραφή σε μια ιστοσελίδα με ταινίες (νόμιμες) στο ιντερνέτ και τον πρώτο μήνα είναι δωρεάν (κατά βούληση ταινίες) παίρνεις χαρά.

Μα και μονάχα τη δόξα της άνοιξης να κοιτάξεις, καταπράσινα χωράφια, ολάνθιστα, παντού δέντρα, φυτά στο λαμπρό ήλιο, παίρνεις χαρά.

Και για τα υπόλοιπα, μια προσευχή...
Alpha
Σχόλια

Στοιχεία