Τηλέφωνο στον βουλευτή / 1

05
ΙΟΥΝΙΟΥ
2014

Ήταν κάπου στα μέσα Φλεβάρη, όταν χτύπησε το τηλέφωνο μου.Στην άλλη γραμμή ο πεθερός μου, γεμάτος χαρά και αισιοδοξία.

"Δημήτρη", μου λέει, "τάξε μου. Βρήκα σήμερα τον βουλευτή, του μίλησα για σένα και μου είπε τη Δευτέρα που θ' ανέβει στην Αθήνα να περάσεις από το γραφείο να τον δεις. Μάλιστα, μου έδωσε και τον προσωπικό του αριθμό (κινητό) να τον πάρεις. Απόψε κιόλας".

Η κουβέντα μας κράτησε αρκετά λεπτά, οφείλω να ομολογήσω, με μένα κυρίως να έχω τις επιφυλάξεις μου. Ήμουν σίγουρος ότι για να "ξεφορτωθεί" τον πεθερό μου, ο βουλευτής θα έκανε τα πάντα. Μέχρι και ψεύτικο αριθμό θα έδινε, σκέφτηκα.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ και για κανένα λόγο δεν είχα ζητήσει χάρη από κανέναν. Για κανένα λόγο επίσης, είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου, δεν θα έπεφτα τόσο χαμηλά. Να "φιλήσω κατουρημένες ποδιές". Μεγάλωσα με αρχές και αξίες ενός πατέρα καθόλα έντιμες και ηθικές, και δεν σκόπευα να τις πετάξω τώρα. Δεν σκόπευα να αθετήσω υποσχέσεις...

Η ζωή όμως παίζει άλλα παιχνίδια. Σε κάνει ν' αλλάζεις ρότα. Η ανικανότητά μου να βρω δουλειά, να φέρω έστω και μια δεκάρα για να μεγαλώσω τα δυο μου παιδιά αξιοπρεπέστατα, με "έπεισε" να πω το ναι.

Σκεφτόμουν βέβαια και άλλα πολλά. Τον πεθερό μου να νευριάζει γιατί ο γαμπρός του δεν ήθελε να πάει στο βουλευτή να του βρει δουλειά, παρόλο που εκείνος υποχρεώθηκε. Από την άλλη, την πεθερά μου να βάζει λόγια στην γυναίκα μου γιατί κάνανε τόσο κόπο να βρουν μια λύση κι εμείς την πετάμε. Και φυσικά τη γυναίκα μου, δειλά δειλά να προσπαθεί να με πείσει με την πρόφαση ότι "ας το δοκιμάσουμε κι αυτό. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί".

Αμάρτησα. Πήρα τηλέφωνο. Χτύπησε αρκετή ώρα, ...ώσπου μια φωνή γυναικεία μου απάντησε. Κάπως κομπιασμένος ρώτησα αν μπορώ να μιλήσω με τον βουλευτή, με τη φωνή να με ρωτά ευγενικά τι ακριβώς τον ήθελα. Οι κουβέντες μας μετρημένες, και το συμπέρασμα ένα. Θα έκλεινα ένα ραντεβού και κάποια στιγμή θα με ενημερώνανε αν μπορούσα να τον δω.

Έκλεισα απότομα το τηλέφωνο απογοητευμένος. Άλλη μια κοροϊδία, σκέφτηκα... 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Δημήτρης , 39 χρ.
Σχόλια
Κάρτα στοιχείων ανέργου
Φύλο: Άντρας
Ηλικία: 39 χρ.
Επάγγελμα: -
Περιοχή: -
Διάστημα ανεργίας

Στοιχεία