Είναι τα αφεντικά ανθρωποειδή;

09
ΙΟΥΝΙΟΥ
2014

ΕΝ… ΦΑΝΕΡΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΥΣΤΩ

Άνεργη, άνεργε, ...άνεργο,

Πάψε να κλαψουρίζεις πάνω από το χυμένο γάλα της εργασίας που σου στέρησαν. Πάψε να κατηγορείς τα αφεντικά που σε απέλυσαν και μην τα χαρακτηρίζεις ως απάνθρωπους.

Τα αφεντικά είναι μια εντελώς διαφορετική συνομοταξία έμβιων όντων. Θα μπορούσαν, κάλλιστα, να είναι ανθρωποειδή. Μην έχεις αμφιβολία περί αυτού.

Αν ο χαρακτηρισμός σού φαίνεται παρατραβηγμένος, δεν έχεις παρά να ανατρέξεις στις μυριάδες των εμπειριών από τη συνύπαρξη μαζί τους. Τις ατελείωτες στιγμές που πρόσμενες για μια λέξη ενθάρρυνσης και, γιατί όχι, επιβράβευσης της προσφοράς σου και ουδέποτε τη γεύτηκες. Τις ατελείωτες στιγμές που τα άκουγες να γαυγίζουν, θαρρείς, μοιράζοντας εντολές δεξιά-αριστερά και να αφρίζουν, εξαπολύοντας απειλές επί δικαίων και αδίκων. Τις ατελείωτες ώρες που έζησες κάτω από το δυσοίωνο βαρομετρικό που συνόδευε την παρουσία τους.

Αυτό που έζησες δεν ήταν εργασιακός χώρος. Εργασιακό βουστάσιο, ήταν. Κι εσύ δεν υπήρξες εργαζόμενος. Εργαζόμενος βους ήσουν, που έσερνες αργά τα πόδια σου όλο μπρος, κάτω από τη σκιά της βουκέντρας τους.

Γι' αυτό σου λέω… Πάψε να κλαις. Γλίτωσες, άνθρωπέ μου!
αδάμ αδαμόπουλος , 56 χρ.
Σχόλια
Κάρτα στοιχείων ανέργου
Φύλο: Άντρας
Ηλικία: 56 χρ.
Επάγγελμα: Δημοσιογράφος
Περιοχή: -
Διάστημα ανεργίας

Στοιχεία