Ούτε ένας εργαζόμενος

05
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
2014

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣΣύμφωνα με μια πολύ πρόσφατη έρευνα, ούτε ένας εργαζόμενος δεν υπάρχει στην ελληνική οικογένεια! Συγκεκριμένα 0,9. Αυτό είναι το ποσοστό για κάθε άνθρωπο! 0,9. Χα! Είμαστε δεκαδικοί αριθμοί ρεεεε, ούτε καν ακέραιοι! Ούτε καν ακέραιοι, φίλοι μου.

Πού φτάσαμε ρε; Να υπολογίζονται και να καθορίζονται με τη μορφή ενός δεκαδικού αριθμού οι άνθρωποι. Πάλι καλά που δεν οριζόμαστε και με αρνητικούς αριθμούς... Χα,χα, -1 εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια. Θα μας αφανίσουν!

Και αυτές τις στατιστικές αναλύσεις, ρε πούστη μου, πότε δεν τις κατάλαβα, ούτε τις χώνεψα. Ποιος ο ρόλος τους; Να ρίχνουν αλάτι στην πληγή, να εξωραίζουν το κακό, να ενημερώνουν;

Αλλά από κει καταλαβαίνεις πώς αντιμετωπίζονται ο άνθρωποι. Είσαι το 0,9 σε κάθε ελληνική οικογένεια!

Αν θέλουν να κάνουν, τουλάχιστον, σωστή δουλειά ας βάλουν δίπλα σε κάθε 0,9 και τα ονόματα όλων εκείνων που αποτελούν τα 0,9 της κωλοστατιστικής τους έρευνας μαζί με τις οικογένειές τους.

Ναι,τα ονόματα, φίλοι μου, τα ονόματα των δεκαδικών αριθμών! Α, τι, δεν είναι επιστημονικό κάτι τέτοιο; Σώπα!

Ενώ είναι άκρως ανθρώπινο, ελπιδοφόρο, αισιόδοξο να λες ότι η ελληνική οικογένεια καλείται να επιβιώσει με λιγότερο από έναν εργαζόμενο. Ναι ,θα μου πείτε κάνουν μα έρευνα, μελέτη που πρέπει να βασίζεται σε κάποια δεδομένα και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Όχι, το 0,9 δεν είναι μετρήσιμο, είναι ξεφτίλα για μένα κι ας διαφωνείτε μαζί μου.

Η ανθρώπινη ύπαρξη με ψυχή, όνειρα, ελπίδες να αποτυπώνεται σε έναν γαμημένο δεκαδικό αριθμό! Η ακεραιότητα ενός ανθρώπου γίνεται υποδιαίρεση με υποδιαστολή, τόσο απλά, τόσο επιστημονικά, τόσο ανώδυνα.

Ε, ας μην αφήσουμε κανέναν να μας υπολογίζει στη λίστα του σαν δεκαδικό αριθμό, ούτε καν σαν ακέραιο. Θα έλεγα, καλύτερα, να μην είμαστε καν σε καμία λίστα τους. Έξω από κάθε λίστα τους, φίλοι μου!

Αγγελική
Σχόλια

Στοιχεία