Αποκρούουμε επιθέσεις!

27
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
2015

Θα γράψω για τρεις ανέργους στην τετραμελή οικογένειά μου και έναν φοιτητή ΙΕΚ.
Από το 2011 έχω να εργαστώ, ενώ και η σύζυγος, μετα από 25 χρονια εργασίας, στην ανεργια. Ο μεγάλος μου γιος, 27 ετών άνεργος επίσης.

Παρά τις δυσκολίες για την εύρεση φαγητού και τα προσωπικά έξοδα, προσπαθούμε την ίδια εποχή να αποκρούσουμε τις επιθέσεις από την εφορία, αφού μας έδιωξαν ποινικά για χρέη, διακανονισμό με 2.500€ και αναστολή ποινής. Με λάθη στον ΦΑΠ 4.880€, κάναμε διόρθωση, πληρώσαμε 200€ και μετά ξανάγινε λάθος, 5.000 κλπ.

Επιθέσεις και πλειστηριασμός από Γιούρομπανκ, ανακοπή με 5.000€. Όταν το Τ.Τ. έγιναν ένα με τη Γιούρο, με συμψηφισμό η Γιούρο αφαίρεσε όλες τις οικονομίες της θείας της συζύγου μου, αφού υπήρχε το όνομά της στον λογαριασμό της.

Το ίδιο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζουμε τον καρκίνο του αδελφού μου, τον θάνατο της μητέρας μου από μαράζι, τον θάνατο του αδελφού μετά από λίγον καιρό.

Η απομόνωση και η απόγνωση κυριαρχούν. Είναι η πρώτη φορά που παραπονούμαι, κρατάω το κεφάλι ψηλά και προσπαθώ να βοηθήσω ανθρώπους γύρω μου, που δυστυχώς είναι σε ακόμα χειρότερη θεση. Και πόσα έχω ξεχάσει...
Σπυρος , 53 χρ. , Κέρκυρα
Σχόλια
Κάρτα στοιχείων ανέργου
Φύλο: Άντρας
Ηλικία: 53 χρ.
Επάγγελμα: barman
Περιοχή: Κέρκυρα
Διάστημα ανεργίας

Στοιχεία