Δεν είμαστε και αλληλέγγυοι...

17
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
2015

Χριστός Ανέστη!

Είδα στις ειδήσεις ότι υπάρχει αυτό το ημερολόγιο με τις ιστορίες των ανέργων. Μου θύμισε τα γράμματα που γράφουν τα Χριστούγεννα τα παιδιά στον Άγιο Βασίλη.

Άνεργη κι εγώ, ετών 34. Κατά καιρούς και με δυσκολία, όλο και κάτι μπορεί να βρω. Ο σύζυγός μου εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος με βασικό μισθό και κάθε μέρα τρέμει το φυλλοκάρδι μας. Έχουμε δάνειο για το σπίτι που μένουμε.Αν παντρευόμασταν το 2005, θα καλούσαμε κόσμο. Αλλά δυστυχώς άλλαξαν πολύ τα πράγματα. Το 2008 ο πατέρας μου έπαθε εγκεφαλικό. Μετά ήρθε η κρίση. Έτσι, ο γάμος μας ήταν πολύ φτωχός. Πολλοί γνωστοί μας παρεξηγήθηκαν.

Πριν το γάμο ζούσα με τους γονείς μου. Προσπαθώ να είμαι καλά ψυχολογικά και να μην απελπίζομαι. Μου έχει τύχει να μου πουν: Είσαι καλά εσύ. Δεν αισθάνομαι ότι ειδικά τώρα βοηθάει η σύγκριση μεταξύ μας.Είμαι κατά λίγα ευρώ καλύτερα από τον Α άνεργο και κατά λίγα ευρώ χειρότερα από τον Β.

Μου λένε οι συγγενείς να κάνω παιδί. Εκτός από την αδιακρισία, περπατάω στο δρόμο και βλέπω όλη αυτή τη φτώχεια και ανησυχώ.

Το 2012 μπήκα σε ένα σεμινάριο μέσω ΕΣΠΑ. Ήμουν πολύ χαρούμενη! Όταν άρχισε η πρακτική στις εταιρείες, επειδή δεν έχω αυτοκίνητο πήγαινα με τα ΜΜΜ, αλλά απεργούσαν και δεν ήθελα να λέω ότι δε μπορώ να πάω. Υποχρεώθηκα σε φίλους. Φοβόμουν να κυκλοφορήσω στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, πολύ μεγάλος ανταγωνισμός με τους συγκαταρτιζόμενούς μου!Πόλεμος για μια θέση, που θα ήταν για 3 μήνες.Η συμπεριφορά τους απερίγραπτη, και μιλάμε για μορφωμένα παιδιά. Δε φτάνει που μας έφτασαν εδώ οι πολιτικοί, δεν είμαστε και αλληλέγγυοι.

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι συμπεριφερόμαστε έτσι ο ένας στον άλλο. Ειλικρινά, τα χρόνια αυτά της κρίσης είναι τα χειρότερα της ζωής μου και ελπίζω να μη χειροτερέψει άλλο η κατάσταση. Ήμασταν πολύ καλύτερα. Όταν ανοίγω το ψυγείο και βλέπω ότι έχω να φάω, λέω Θεέ μου σ' ευχαριστώ πολύ, με δάκρυα στα μάτια!

Εύχομαι να πήραμε το μάθημα των καταχρήσεων όλα τα προηγούμενα χρόνια, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, ο Θεός να μας λυπηθεί και να βγούμε από όλη αυτή τη δίνη.

Καλή μας δύναμη!
CG , 34 χρ. , Αχαΐα
Σχόλια
Κάρτα στοιχείων ανέργου
Φύλο: Γυναίκα
Ηλικία: 34 χρ.
Επάγγελμα: άνεργη
Περιοχή: Αχαΐα
Διάστημα ανεργίας

Στοιχεία