Πρώτη φορά Αριστερά, λέει...

24
ΙΟΥΛΙΟΥ
2015

Είμαι 36 ετών, χωρισμένος, και έχω ένα γιο 9 χρονών - και φυσικά είμαι ΑΝΕΡΓΟΣ.

Η περιπέτειά μου ξεκίνησε το 2012, όταν αναγκάστηκα να κλείσω την επιχείρησή μου, όπου απασχολούσα και άλλα 10 άτομα. Βέβαια δεν είχα τίποτ' άλλο, οπότε αναγκάστηκα να γυρίσω στο σπίτι των γονιών μου.

Ακόμα είχα μια ελπίδα γιατί είχα και μια επιτυχημένη 10 ετή καριέρα στον κλάδο του φαρμάκου και πολλές γνωριμίες κι εκεί. Μετά από 3 μήνες έφτασα στο παρά 5 να προσληφθώ σε μια καλή εταιρεία, αλλά τότε ανακαλούνται όλες οι προσλήψεις και αρχίζουν οι μαζικές απολύσεις στον κλάδο.

Από τότε ψάχνω με μικρά διαλείμματα 2-3 μηνών που βρίσκω μια χαζοδουλειά με 500 ευρώ τον μήνα... και μετά πάλι ψάχνω. Τα χρέη μου κάνω πως τα έχω ξεχάσει και ψάχνω... Τη διατροφή του γιου μου κάνω πως την έχω ξεχάσει και ψάχνω... Τις ανάγκες μου κάνω πως τις έχω ξεχάσει και ψάχνω. Ως πότε, δεν ξέρω. Μάλλον μέχρι ν' αρχίσουν να με ψάχνουνε.

Και κάποια στιγμή ήρθε η Ελπίδα, πρώτη φορά Αριστερά λέει, δεν μπορεί, τουλάχιστον θα νιώσουμε λίγο υπερήφανοι. Και μετά ψηφίζει κι αυτή μνημόνια, προαπαιτούμενα, κάνει εκβιαστικές συμφωνίες. Κι ενώ ψάχνω, καταλαβαίνω ότι το παιχνίδι χάθηκε. Καμία ελπίδα, και σταματάω να ψάχνω......

Χαιρετίζω όσους ψάχνουν ακόμα, εγώ κουράστηκα, απογοητεύτηκα, σιχάθηκα, ταπεινώθηκα.
Σάκης , 36 χρ.
Σχόλια
Κάρτα στοιχείων ανέργου
Φύλο: Άντρας
Ηλικία: 36 χρ.
Επάγγελμα: ΑΝΕΡΓΟΣ
Περιοχή: -
Διάστημα ανεργίας

Στοιχεία