Πήρα την απόφαση ΝΑ ΖΗΣΩ

29
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
2015

Διαβάζω εδώ και καιρό τις εξομολογήσεις των ανθρώπων που βρίσκονται στην ίδια θέση να μην έχουν εργασία, και κατα σύνεπεια στερούνται πολλά όπως εγώ.

Θα μπορούσα εύκολα να κατηγορησω πολλούς για την ανεργία μου, το κράτος, τα λαμόγια, τους δανειστές, τον εαυτό μου και τη γενικότερη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε σαν λαός, αλλά ίσως τελικά να μην φταίνε τα παραπάνω.

Πέρασα τη χειρότερη κατάθλιψη της ζωης μου μέχρι και λίγο πριν το καλοκαίρι, μην έχοντας διάθεση να ξυπνήσω το πρωι και να βγω στον έξω κόσμο. Πήρα την απόφαση στα τέλη της άνοιξης ακόμη και με μηδαμινά χρήματα στην τσέπη να ΖΗΣΩ αυτό το καλοκαίρι με όλες τις συγκινήσεις που έχει να προσφέρει αυτός ο πανέμορφος τόπος και τελικά βίωσα στιγμές γεμάτες έμπνευση, δημιουργία και χαρά.

Η απόφαση μου αυτή στάθηκε αρκετή για να μπορέσω αντιμετωπίσω τον χειμώνα που έρχεται με την αισιοδοξία ότι θα βγω επιτέλους από τον φαύλο κύκλο της ανεργίας. Αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου στο βορειοδυτικότερο κομμάτι της Ευρώπης, εκμεταλλευόμενος την καταγωγή μου από το μέρος αυτό.

Φυσικά αγαπώ την Ελλάδα και δεν θα την άλλαζα με τίποτα, αλλά αισθάνομαι τυχερός που αναγκάζομαι ν' αρχίσω να ξαναταξιδεύω, να ζω και να ονειρεύομαι μετά από δύο χρόνια αδράνειας.

Τελικά ίσως το ζητούμενο δεν είναι αν θα βρω σταθερή δουλειά ή μισθό ικανοποιητικό, αλλά εάν μπορώ να ζω χαρούμενα την κάθε μέρα με ό,τι μου δίνεται διαθέσιμο. Εύχομαι όλοψυχα σε όλους εδώ μέσα να κρατάτε το χαμόγελο σας και να θυμόμαστε ότι η πραγματικότητα γύρω μας τη διαμορφώνουμε κυριώς εμείς οι ίδιοι.
Another Fine Mess , 30 χρ.
Σχόλια
Κάρτα στοιχείων ανέργου
Φύλο: Άντρας
Ηλικία: 30 χρ.
Επάγγελμα: Digital Dreamer
Περιοχή: -
Διάστημα ανεργίας

Στοιχεία