Μην ξεχνάς, περπάτα!

19
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
2016

Είμαι άνεργη εδώ και 3 εβδομάδες περίπου. Πριν ενταχθώ και πάλι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, συμμετείχα σε Πεντάμηνο κοινωφελές πρόγραμμα από το οποίο περιμένω ακόμη την καταβολή των δεδουλευμένων μου,όπως άλλωστε και χιλιάδες συνάδελφοι μου.

Μέχρι να μου δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχω στο εν λόγω πρόγραμμα ήμουν στα μητρώα του ΟΑΕΔ δύο ολόκληρα χρόνια, χωρίς να βλέπω κάποια πόρτα να μου ανοίγεται. Συχνά ήρθα αντιμέτωπη με τον εθελοντισμό, τη μαύρη εργασία αλλά και τη δικαιολογία της έλλειψης εμπειρίας (δεδομένου ότι είμαι 26 ετών, άρα τώρα προσπαθώ να χτίσω κι εγώ το μέλλον μου, συνεπώς η έλλειψη εμπειρίας κάπως δικαιολογείται,διάολε).

Πλέον μπορώ να λέγομαι και Msc, μιας και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος, συνεπώς άνεργη με όλα τα κομφόρ.

Ξέρεις, δε με πειράζει τόσο το ότι είμαι άνεργη και άπραγη, όσο το ότι θα είμαι μια ζωή αναλώσιμη σε τούτη εδώ την κοινωνία. Με πειράζει ακόμη το γεγονός ότι πατάνε στην αξιοπρέπεια μου και στην ανάγκη μου για εργασία.Το βλέπω από το τρόπο που με κοιτάει ο εκάστοτε εργοδότης στις συνεντεύξεις. Νομίζουν ότι θα πουλήσεις και την ψυχή σου στο διάβολο για ένα μηνιάτικο των 400 ευρώ. Σε παίρνουν για γραμματειακή υποστήριξη και χωρίς να το έχεις καταλάβει έχεις γίνει πλασιέ, διανομέας φυλλαδίων και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, σε κάτι εταιρείες που ουδεμία επιστημονική υπόσταση δεν έχουν.

Άλλες φορές με παίρνει από κάτω, είναι εκείνο το γαμώτο.Τις πιο πολλές ευτυχώς αισιοδοξώ και ελπίζω.Φέρνω στο νου μου και κείνα τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου και ύστερα χαμογελώ: Κάποτε θ΄ανταμώσουμε στους λόφους του ήλιου. Μην ξεχνάς. Περπάτα.Καλή δύναμη
Έφη , 26 χρ. , Αττική
Σχόλια
Κάρτα στοιχείων ανέργου
Φύλο: Γυναίκα
Ηλικία: 26 χρ.
Επάγγελμα: Κοινωνική Λειτουργός
Περιοχή: Αττική
Διάστημα ανεργίας

Στοιχεία